Valmet Automotiven Salon akkutehtaalle uusi asiakas, tehtaan laajennus valmistunut

VALMET AUTOMOTIVE. Salon akkutehdas. Mainoskuva. KUVA/PHOTO: RONI LEHTI.

Valmet Automotive on saanut toisen akkuihin liittyvän valmistussopimuksen Salon akkutehtaalle. Sopimuksen myötä Salon tehdas laajentaa tuotantoaan korkeajänniteakkuihin. Salon tehtaan laajennusosa on valmistunut aikataulun mukaisesti. Lisärakentamisessa on huomioitu tehtaan jatkuvasti kasvavan logistiikkaliikenteen tarpeet, samalla se lisää tehtaan tuotantotilaa, Valmet Automotive.

Uusi asiakkuus on merkittävä avaus Salon akkutehtaalle, jonka tuotanto on toistaiseksi keskittynyt 48 voltin akkuihin. Uuden valmistussopimuksen myötä Salon tehtaalla käynnistetään myös autoteollisuuden korkeajänniteakkujen tuotanto. Asiakasyritystä ei sopimusteknisistä syistä voida julkistaa. Tavoitteena on tuotannon käynnistäminen jo tämän vuoden aikana.

Tuotannon kasvun vuoksi Salon akkutehdasta on laajennettu 3 500 neliömetrillä. Laajennustyö alkoi loppuvuodesta 2020, ja nyt tehtaan kokonaispinta-ala on noin 23 500 neliömetriä. Suurin osa uudistilasta hyödynnetään logistiikan tarpeisiin, mutta samalla on laajennettu myös tehtaan tuotantotilaa. Uuden akkumallin tuotantolinja sijoittuu osittain tehtaan laajennusosaan.
– Valmet Automotiven akkuliiketoiminta kasvaa nyt erittäin nopeasti. Salon akkutehtaan uuden asiakkuuden myötä olemme julkistaneet jo viisi akkujen valmistussopimusta Suomen toiminnoissamme. Tämä on olennainen osa yrityksemme kasvustrategiaa, kertoo Valmet Automotiven EV Systems -liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Nurmi.

Uusien logistiikkatilojen ja tuotantolinjan myötä Salon akkutehtaan sisäisessä logistiikassa otetaan käyttöön uutta, alan johtavaa teknologiaa. Korkeajänniteakun tuotantolinjalla materiaalitäydennyksistä tulevat huolehtimaan AMR-automaattirobotit perinteisen trukkiliikenteen sijaan.

Rekrytointi Salon akkutehtaalle jatkuu edelleen. Syksyn aikana tarve on noin 250 henkilöä tuotanto-, laatu- ja logistiikka-alan tehtäviin. Lisäksi tuotannon ja henkilöstömäärän kasvaessa tehtaalle tarvitaan työnjohtajia ja eri alojen toimihenkilöitä. Uusien tuotantohenkilöiden sisäänottoja tullaan tekemään viikoittain. Tehdas työllistää tällä hetkellä noin 500 henkilöä.

Valmet Automotive on yksi maailman johtavista ajoneuvojen sopimusvalmistajista sekä avoautojen kattojärjestelmien, kinematiikkaratkaisujen ja akkujärjestelmien Tier 1 -tason toimittaja.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: