Varsinais-Suomen museopäivänä sunnuntaina ilmainen sisäänpääsy paikallismuseoihin

Elokuun viimeisenä sunnuntaina 26.8. vietetään Varsinais-Suomen museopäivää, jolloin useat maakunnan paikallismuseot ovat avoinna. Turun museokeskuksen mukaan museopäivässä on mukana yli neljäkymmentä museokohdetta. Mukana on myös museoita, joihin muuten pääsee yleensä vain tilauksesta.

Kaikissa ilmoittautuneissa museoissa on päivän kunniaksi ilmainen sisäänpääsy. Reitti on hyvä suunnitella jo ennalta, niin ehtii mukavasti käydä kaikissa kotiseutukuntansa tai kesämökkinsä läheisissä kohteissa.

Tänäkin vuonna suuri joukko vapaaehtoisia museotyön ystäviä on osallistunut museopäivän ohjelman suunnitteluun ja toteutukseen. Varsinais-Suomessa paikallisperinteen tallentaminen ja esitteleminen on pitkälti innokkaiden ja ahkerien vapaaehtoistyöntekijöiden harteilla. Museopäivä on maakunnan paikallismuseoiden laajin yhteisesiintyminen ja se on vakiinnuttanut paikkansa kesän kulttuuritapahtumien joukossa, ja sillä on vuosi vuodelta suurempi yleisö. Museopäivän järjestelyistä vastaavat paikallismuseot Varsinais-Suomen museot ry:n ja Varsinais-Suomen maakuntamuseon tukemana.

Salon seudulla museopäivässä ovat mukana:

  • Muurlan kotiseutumuseo Honkala, Muurlantie 134, Muurla. Avoinna klo 13–15. Esillä näyttely ”Kotipolttoista vai laillista? – Alkoholin historiaa Suomessa.”
  • SAMU / Salon elektroniikkamuseo, Astrum-keskus, Salorankatu 5-7, ovi 3, Salo. Avoinna klo 11–15. Esillä Made in Salo -näyttely (radiot, televisiot, puhelimet ja monitorit). Opastus klo 12.
  • SAMU / Kiikalan kotiseutumuseo, Porvarinpolku 10, Kiikala. Avoinna klo 11–15. Esillänäyttely ”Vuosi 1918 Kiikalassa”
  • SAMU / Kiskon kotiseutumuseo, Kirkonkyläntie, Kisko. Avoinna klo 12–15.
  • SAMU / Meritalon museo, Moisionkatu 18, Salo. Avoinna klo 12–16. Esillä näyttely ”Meritalon merkittävät Kalliot”. Perennanvaihtoa.
  • SAMU / Perniön museo, Museotie 9, Perniö. Avoinna klo 13–17.
  • SAMU / Suomusjärven kotiseutumuseo, Karjalohjantie 161, Suomusjärvi. Avoinna klo 11–14. Esillä näyttely  ”Suomusjärvi 150 vuotta.”
  • Paimion Sähkömuseo, Vistantie 24a, Paimio. Avoinna klo 12–16. Opastus klo 12.30 ja kaitafilmiesityksiä tasatunnein.
Muurlan kotiseutumuseossa on esillä näyttely ”Kotipolttoista vai laillista? – Alkoholin historiaa Suomessa.”

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: