Vilpas voitti Seagulssin Kisahallissa

Pekka Mäenpää

Vilpas juhli vierasvoittoa sarjakärki Seagullsista. Tuhannennen ottelun pelannut Timo Heinonen (oik.) joutui pettymään.

Helsingin Kisahallissa oltiin perjantai-iltana hyvissä fiiliksissä monestakin syystä.
Illan kruunasi Vilppaan 79-91 vierasvoitto Korisliigan kärkijoukkueesta Seagullsista ja vahva paluu taisteluun pudotuspelien kotiedusta.
Ottelun alku siirtyi vartilla hyvästä syystä, kun tuhannennen pääsarjaottelunsa pelannut Timo Heinonen kukitettiin ja palkittiin eri tahojen toimesta. Myös Mikko Koivisto (5/3) kiitti täyden katsomon edessä entistä pelikaveriaan hyvistä muistoista.
Sen jälkeen Vilppaan kapteeni eikä kukaan muukaan vierasjoukkueesta jaellut enää kohteliaisuuksia, vaan Seagulls jätettiin kotikentällään täyden katsomon edessä tylysti alle 80 pisteen.

Jacob Grandisonin hyppyheitto toimi heti avausottelussa.

Vilppaan uusin pelaaja Jacob Grandison (16/3) ei uutta sarjaa tai joukkuetta kauaa ihmetellyt, vaan otti suunnan kohti koria heti pallon saatuaan. Grandison upotti heittonsa hyvällä prosentilla ja näytti kuinka vanha kunnon hyppyheitto voi olla voitokas ase myös bonuskaaren sisäpuolella.
Vilpas nakutti vierasvoiton hyvällä hyökkäyspelillä. Kaikki nenä kohti koria pelaavat Vilppaan urheilijat pystyvät tekemään loppukauden peleissä kaksinumeroisen lukeman pisteitä; kenen vuoro on milloinkin, on toinen juttu.
Vilppaan sentterit Luukas Vaara (1/5) ja DeAndre Dishman (2/4) eivät ole jatkossakaan joukkueensa pistenikkareita, sillä Koiviston ja Grandisonin lisäksi perjantaina heittopelissään onnistunut Juho Nenonen (11/1) kuin myös Tavon King (13/2), Teemu Suokas (12/2) ja Tyree Eady (5/3) ovat tarvittaessa koko ajan vaarallisia pallon kanssa.
Oma lukunsa on voittamaan tottunut Jamison Overton (16/8) ja erityisesti Riku Laine (10/4), jota valmennusjohdon ei kannata unohtaa penkille pelien koventuessa.
Vilppaan kymmenen miehen rotaatio on mahdollisuus, mutta peliminuuttien jakaminen on oma taiteen lajinsa pudotuspelien alkaessa. Vilppaan tämänvuotiseen joukkueeseen ei Jeremiah Woodin kaltainen pallon kanssa pakittaja soveltuisi, ratkaisijoita löytyy enemmän kuin tarpeeksi taitavista pallollisista pelaajista.
Maajoukkuelaituri Jacob Grandison oli ottelun jälkeen ilmeisen tyytyväinen tapahtumaan ja tulokseen.
– Koko joukkueemme pelasi tänään loistavasti ja voimme olla ylpeitä tästä suorituksesta. Tuntui hienolta päästä pelaamaan avausottelu Korisliigassa. Tämä on minulle uusi joukkue ja yritän oppia pian sen tavoille. Joukkue on tehnyt sen minulle helpoksi ja olen erittäin iloinen tähän tulokseen.

Loppuunmyyty Kisahalli valmistautuu jo pudotuspeleihin.

Alkuviikosta sairastellut Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen jakoi pelinjohtovastuuta Teemu Rannikon kanssa; parivaljakko onnistui kuten pareina kentälle ja vaihtoon tulleet pelaavat kaksikot pitkin iltaa.
– Tänään nähtiin hyvätasoinen korismatsi. Pelattiin hyvä puolustuspeli läpi koko ottelun. Kaikki olivat tänään valmiita pelaamaan ja se oli tänään voiton avain.
Lokkien Timo Heinonen katsoi tappion jälkeen jo eteenpäin.
– Vaikka oli juhlaottelu, niin nyt päällimmäisenä mielessä se, mitä pitää tehdä toisin, jotta voitetaan seuraava ottelu. Emme päässeet sille tasolle, jolla olemme pelanneet jopa treeneissä.
Illaan ottelun tuomitsi Salohallistakin tuttu Miltos Ioannidis poikansa Nikolaoksen ja Ari Mikkolan kanssa.

Vilppaan kotipelit jatkuvat Salohallissa tiistaina, kun vastaan asettuu Joensuun Kataja-Basket.

Kisahallin tulostaulu kertoo Vilppaan paremmuuden.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: