Wiurilan kartanon salonki soi lauantaina

Saara Rauvala, Jussi Vänttinen ja Trio Lago harjoittelemassa Wiurilan konserttia varten.

Wiurilan kartanon salongissa pääsee nauttiman lauantaina hyvästä musiikista ja ruoasta.

Illalliskonsertin esiintyjiä ovat salolaissopraano Saara Rauvala ja baritoni Jussi Vänttinen yhdessä halikkolaislähtöisen Iida-Vilhelmiina Sinivalon pianotrion kanssa.

Trio Lagossa soittavat sellisti Sinivalon lisäksi pianisti Tiina Karakorpi ja viulisti Mirka Malmi.

Maanantaina Helsingissä harjoitellut kokoonpano herättää Wiurilassa henkiin kartanon soivan salongin ranskalaissuomalaisen musiikin ja maistuvan ranskalaisen illallisen parissa.
-Ohjelmistossa kuullaan pieniä musiikillisia makupaloja muun muassa Laura Netzeliltä ja Claude Debussylta. Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa salonkikulttuuriin ja nauttia viehättävästä kamarimusiikista, lauluista ja ruoasta.

Konsertin juontajana toimii kulttuurihistorian tutkija Nuppu Koivisto-Kaasik, joka kertoo teoksista, säveltäjistä ja salonkimusiikin historiasta.
-Konsertin idea pohjautuu haluun pohtia sitä, mitä salonki- ja kamarimusiikkikulttuuri voisi aikanamme tarkoittaa. Wiurilan kartano tarjoaa oivan tilan tälle tarkastelulle muodostaessaan sillan historian ja tämän päivän arkielämän välille. Toivomme, että Wiurilan soiva salonki saisikin tulevaisuudessa myös jatkoa eri muodoissaan, halikkolaislähtöinen Iida-Vilhelmiina Sinivalo kertoo.

Konsertissa ”Laura Netzel ja aikalaiset” keskiössä on suomalaissyntyisen säveltäjän Laura Netzelin musiikki yhdessä ranskalaisten ja suomalaisten aikalaissäveltäjien teosten kanssa.

Trio Lago on nimetty Laura Netzelin (Laura Costance Pistolekors 1839–1927) mukaan; hän julkaisi sävellyksiään Pariisissa pseudonyymillä N.Lago.

Tämä johtui siitä, ettei säveltämistä pidetty hänen aikanaan naisille soveltuvana ammattina.

Monet taiteilijanaiset tekivät töitään salanimen alla. Usein heidän teoksensa olivat aikanaan paljonkin esitettyjä, mutta historian myötä painuneet unohduksiin.

Trio Lago on työssään keskittynyt nostamaan esiin historiallisten säveltäjänaisten teoksia ja liittämään niitä osaksi konserttiohjelmistojen kaanonia.

Wiurilan kartanon soiva salonki -konsertti on osa Trio Lagon laajempaa, TAIKE:n ja Svenska kulturfondenin tukemaa, Laura Netzel ja aikalaiset -konserttien sarjaa. Tämä on sarjan kolmas konsertti ja tällä kertaa trio yhdistää voimansa Salon seudulla vaikuttavien laulajien Saara Rauvalan ja Jussi Vänttisen, sekä kulttuurihistorian tutkija Nuppu Koiviston-Kaasikin ja Wiurilan kartanon kanssa.
-Konsertti on hyvä mahdollisuus juhlistaa naistenpäivää etukäteen ja viettää mukavan erilainen ilta ystävien ja läheisten kanssa musiikillisessa salongissa Wiurilan kartanomiljöössä.

Wiurilan kartanon soiva salonki lauantaina klo 16.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: