Vilppaalle makea kotivoitto Kobrista

Perttu Blomgren pääsi laulattamaan Vilppaan kannattajia ottelun jälkeen

Perttu Blomgren pääsi laulattamaan Vilppaan kannattajia ottelun jälkeen

Salon Vilpas ja Lapuan Kobrat tarjosivat jännitystä viimeiselle sekunnille asti lauantaina Salohallissa.
Vilppaan Korisliiga-avaus kotikentällä päättyi lukemin (95-94) ja ottelun tasaisuutta kuvaa omalla tavallaan myös se, että kotijoukkue johti ottelua parhaimmillaan 11 pisteellä kun Kobrien karkumatka venähti kertaalleen 13 pisteeseen.
Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen kertoi miettineensä viimeiset pari viikkoa sopivia viisikoita. Lauantaina Jeremiah Wood (2/0) ei pystynyt pelaamaan normaalisti täydellä teholla ja se sekoitti tehtyjä suunnitelmia.
– Perttu Blomgrenin lisäksi Elias Eerikinharju pelasi oman osuutensa hyvin. Kova nousu, mutta myös kova lasku kolmannella jaksolla. Voitto kelpaa, mutta ei moni muu asia tässä pelissä. Haluan, että treenien tekeminen saadaan siirrettyä paremmin peleihin. Myles Stephensin 12 levypalloa, Riku Laineen taistelu ja Mikko Koiviston heitot olivat isossa roolissa, Toiviainen sanoi.
Vilpas ja Kobrat järjestivät reilulle 500 halliin saapuneelle katsojalle ja television välityksellä peliä seuranneille mukavan kamppailun. Avauspuoliaika mentiin Vilppaan hienoisessa komennossa, mutta toisaalta Kobrat vei kolmannen neljänneksen 22-35 siirtyen parhaimmillaan jo huolestuttavan isoon johtoon.
Vilpas onnistui päätösneljänneksellä nousemaan voittoon hyvän puolustuksen kautta. Kotijoukkue piti korinsa puhtaana neljän minuutin ajan ottelun päätöskympin puolessa välissä vieden minuutit 12-0 nimiinsä.
Ottelu ratkesi lopulta vapaaheittoviivalta, kun Kobrat rikkoi Vilppaan LaDarien Griffiniä, jonka jälkimmäinen vapaaheitto upposi. Vierasjoukkueella oli aikalisän jälkeen kaksi sekuntia aikaa yrittää voittaa ottelu, mutta Justin Piercen kolmeen pisteen heitto osui korirautoihin.

Vilpas sai ottelun aikana 16 pelitilanneheittoa vieraita enemmän, mikä olisi jonain toisena päivänä tarkoittanut isompaa korieroa. Toisaalta Lapuan heittotarkkuus Salohallissa oli erinomainen.
Vilppaan parhaimmistoa oli 20 pistettä ja 12 levypalloa noukkinut Myles Stephens, 19 pistettä viimeistellyt Mikko Koivisto sekä mallikkaasti puolustanut ja tarkasti heittänyt Korisliiga-tulokas Perttu Blomgren 15 pisteellä.
– Omaa kasvattajaseuraa vastaan on aina hieno pelata, mutta ihan normilatauksella mentiin. Tänään sai heittää vapaasti ja silloin pitää laittaa pallo ilmaan. Vaikea peli ja Lapua tuli toiselle puoliajalle tosi kovaa. Lopussa keskityttiin enemmän omaan tekemiseen eikä alettu ylimiettimään, Blomgren mietiskeli ottelun jälkeen.
Vilppaasta Ladarien Griffin ja Aatu Kivimäki tekivät 13 pistettä mieheen, Juho Nenonen ja Elias Eerikinharju 5 pistettä kumpikin.  
Kobrien paras pistemies oli 31 pistettä heittänyt Jordan Loveridge.

Salohallissa nähtiin jännittävä Korisliiga-ottelu.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: