Voimalan Leena on Salon piristys

Leena Ertem keräsi paljon kehuja etsittäessä Salon piristystä vuodelle 2019. ”Leena on Voimalan sydän, hänen kanssaan on mukava tehdä töitä ja häneen voi aina luottaa.”

Laura Leivo

”Aina iloinen, kaikkien kanssa toimeen tuleva ja kaikki huomioiva joka paikan höylä.” Muun muassa näin kuvaillaan Vilhonkadun Voimalassa työskentelevää Leena Ertemiä.
Hän ja monet muut salolaiset saivat kehuja, kun Salonjokilaakso pyysi kertomaan mikä tai kuka on piristänyt Salon ilmapiiriä kuluvana vuonna. Leena erottui joukosta ja hänet nimettiin Salonjokilaakson raadissa yksimielisesti Salon piristykseksi 2019.
Alun perin Pohjois-Karjalan Nurmeksesta kotoisin oleva Leena on asunut Salossa vuodesta 2004.
– Olen täysin salolaistunut, mutta suonissani virtaa pohjoiskarjalalalainen veri, joka aiheuttaa loputonta puhetta ja naurua, Leena kertoo.
”Pääkirjaston yhteydessä sijaitsevan Voimalan sielu ja henki. Ystävällinen hyvän tuulen luoja ja tuoja joka toivottaa aina tervetulleeksi”.
Osansa Leenan pirteään luonteeseen on tuonut myös Turkissa vietetyt vuodet.
– Otin vuoden virkavapaan MTV:n kuvaussihteerin töistä kun halusin tehdä ihan jotain muuta. Pääsin sattumusten kautta matkaoppaaksi Turkkiin ja vuosi venyi useammaksi ihastuttuani paikalliseen rentoon elämänmenoon. Pidän turkkilaisten välittömyydestä ja toisten huomioimisesta, ja myös ilmasto on tietenkin ihana, Leena kertoo.
Reissussa roihahtanut rakkaus sitoi Leenan maahan lopullisesti kunnes parin lapsi alkoi kertoi tulostaan. Pojan ollessa kaksivuotias perhe päätti muuttaa Suomeen.
– Suomi oli muuttunut valtavasti poissa ollessani aina valuuttaa myöden. Oli pienoinen shokki tulla Saloon vuonna 2004, mutta vanhempieni ja veljeni avustuksella kotiuduimme pian uuteen asuinpaikkaan.
Itä-Suomesta kotoisin oleva, Turkissa pitkään asunut Leena käänsi päitä hiljaisessa Salossa.
– Äkkiä opin ettei täällä voi jaella yhtä paljon poskisuudelmia kuin etelässä. Nyt en enää lähtisi pois, koska perhe, työ ja läheiset tekevät Salosta kodin ja tärkeän paikan, Leena miettii.
”Hän on luonnostaan iloinen, auttavainen ja nauravainen, ihan huipputyyppi siis.”
Leena työskentelee Salon työllisyyspalveluiden alaisessa Voimalassa asiakasneuvojana.
– Opiskelija, työtön tai työllistynyt saa yhdestä paikasta kaiken avun työnhakuun tai uraan liittyvissä asioissa eikä aikaa kulu monessa eri osoitteessa juoksemiseen. Autamme cv:n tai työpaikkahakemuksen teossa, tai asioinnissa Kelan ja sosiaalitoimiston kanssa. Täällä voi nauttia kahvit tai lounaskeiton ja apua saa vaikka urasuunnittelussa, Leena luettelee.
”Leena tuo iloa ympärilleen iloisella asenteellaan ja kuuluvalla naurullaan.”
Itäsuomalaisen elämänasenteen lisäksi Leena kokee saavansa iloa ja jaksamista perheestään ja läheisistään.
– Kun kotona ja töissä on kaikki hyvin, näkyy se myös ulospäin. Perheen ja työkavereiden lisäksi myös asiakkaat ovat jatkuva ilon aihe. Täällä käy hyviä tyyppejä!
Myös Leenan elämänkokemus on tuonut näkökulmaa ja taidon ottaa ilo irti elämästä.
– Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän tekee itselle mieluisia asioita ja karsii elämästä energiasyöppöjä negatiivisia asioita, jotka vievät vain mehut kaikesta tekemisestä. Turkissa asuttu aika opetti kiitollisuutta siitä miten hyvin asiat Suomessa ovat. Aika Helsingissä oli taas niin hektistä, että osaa arvostaa Salon rauhallista mukavaa elämänrytmiä, missä on kuitenkin pohjoismaille tyypillistä säntillisyyttä, Leena miettii.
Leena haluaa lähettää lämpimät kiitokset ja terveiset kaikille häntä äänestäneille ja vuosien varrella tutuiksi tulleille.

Salon piristys 2019 äänestyksessä vuolaita kehuja ja kiitoksia saivat myös Salon kaupungintalon infon pirteä Hanna Bastman-Sjöberg, Teatteri Provinssin taitava tiimi koko komeudessaan, Salo Lasten laulukaupunki ry talkooväkineen, jokimaisemaa elävöittänyt Salon Joutsen sekä musikaalinen Leticia kuoro. Omat kannattajansa ovat syystäkin keränneet Suvisalon Iltatorit, liikuntakeskus Makkia Studio, Teijon kansallispuisto, Taiden Yä sekä Koski as kyläyhdistys Perniöstä.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: