Wilma taivutti MM-pronssia

MM-pronssia Budapestissa hypännyt Wilma Murto tapasi kannattajiaan EM-kultajuhlassa Salon torilla vajaa vuosi sitten syyskuussa.

Salon Vilppaan Wilma Murto hyppäsi pronssille naisten seiväshypyssä Budapestin MM-kisoissa tuloksella 480. Mitali on Suomen ensimmäinen MM-mitali sitten keihäänheittäjä Tero Pitkämäen saavutuksen vuonna 2015. Edellinen naisten saavuttama suomalaismitali on 28 vuoden takaa, kun Mikaela Ingberg oli keihäänheiton pronssilla.
Murrolle tämä oli kolmas perättäinen mitali arvokisoista. Viime kesänä hän voitti Euroopan mestaruuden, ja talvella tuli voitto sisäratojen EM-kisoissa.
Yhdysvaltain Katie Moon ja Australian Nina Kennedy jakoivat MM-kultamitalit tuloksella 490.
Wilma kommentoi mitalia ja kilpailua Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.
– Pronssinen maku, mutta makea ja tuntuu tosi hyvältä, Murto kommentoi mediahaastattelussa heti kisan jälkeen.
Murto kertoi, että hänellä oli ennen kilpailua seesteinen olo ja että verryttely tuki itseluottamusta.
– Kilpailupaikalla olin tyytyväinen, miten varmalta olo tuntui riman ylityksissä. Ja sitten kun ylityksiä ei enää tullut, niin ei tullut. Hyvän arvosanan tästä itselleni annan, MM-mitalisti kertoi.
Murrolla tiedettiin olevan mahdollisuudet aivan mestaruuteen saakka.
– En kehtaa sanoa, että olisin pettynyt, jos otan pronssia. Kentälle tullessa oli sellainen fiilis, että kaikki on mahdollista, miksei kultaankin asti. Kultamitali tämä ei ole, mutta minulla on vara kasvaa ja tämä on hyvä askel eteenpäin urallani ja arvokas juttu.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: