Kiskolainen Asennus Suomi Oy kasvanut Punta Oy:n alihankkijasta valtakunnalliseksi kasvuyritykseksi

Mika Virta, Markus Pettersson ja Vesa Harilo uskovat ilmalämpöpumppujen kysynnän jatkavan kasvuaan myös tulevaisuudessa.

Kiskossa pääkonttoriaan pitävä Asennus Suomi Oy kasvaa viidettä vuotta peräkkäin kannattavasti. Punta Oy:n pääomistajan Vesa Harilon ja kiskolaisen Markus Petterssonin yhteisyritys asentaa ja huoltaa tänä vuonna reilut 6000 asiakaskohdetta noin kolmen miljoonan euron liikevaihdolla.
-Toimimme tällä hetkellä vakituisesti pääkaupunkiseudun lisäksi 15 muulla paikkakunnalla, ja lisäämme jatkuvasti toimipaikkoja asiakkaittemme tarpeiden mukaan. Kasvamme myös ensi vuonna, Pettersson ja Harilo kertovat yrityksen Kiskossa sijaitsevassa konttorissa.

Harilon ja Petterssonin yhteisyritys Asennus Suomi Oy aloitti toimintansa 2017. Sitä ennen Markuksen PMJ-Asennus Oy oli yksi Punta Oy:n reilusta kymmenestä eri puolella Suomea toimivasta alihankkijasta ja asennusyrityksestä.
-Palasin Punta Oy:n toimitusjohtajaksi 2016. Haasteenamme oli tuolloin se, että vain vaihtuvat alihankkijamme tapasivat asennustehtävissä asiakkaitamme. Myös laadunvarmistuksen kanssa oli haasteita, Asennus Suomen hallituksen puheenjohtajana toimiva Harilo muistelee.

Kaksikko päätti vuonna 2017 perustaa yhteisen yrityksen ja ottaa kaikki Punta Oy:n asennukset ja huollot samoihin käsiin.
-Näin saimme varmistettua asennusten hyvän laadun ja toimitusvarmuuden. Otimme käyttöön heti alussa myös sähköisen raportoinnin; asiakas näkee tehdyn työn, joka päätyy samasta raportista meillä laskutukseen, operatiivisesta johtamisesta vastaava toimitusjohtaja Pettersson kertoo.

Asennus Suomi Oy huolehtii Punta Oy:n tekemistä Postin pakettiautomaateista koko Suomessa.
-Baltiassa meillä on samanlainen sopimus Postin tytäryhtiön Itellan kanssa.

Alussa asiakkuus ja yhteistyö koko maassa toimivan Postin kanssa mahdollisti yrityksen palvelujen laajentamisen. Postin jakeluautomaateista huolehtiminen vaatii läsnäoloa eri puolilla Suomea; Kiskosta käsin ei kovin pohjoiseen kannata yksittäiselle keikalle lähteä. Tällä hetkellä Asennus Suomella onkin kokoamista ja varastointia varten oma halli Salon lisäksi Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa ja Turussa.
-Työllistämme vakituisesti 42 ihmistä ja asiakastarpeiden mukaan jopa 80. Kaikilla asentajillamme on voimassa olevat työturvakortit ja valttikortit.

Asiakastarpeisiin vastaaminen on tuonut AsennusSuomelle mahdollisuuden kasvaa ja kehittää entisestään vahvaa osaamista.

Tällä hetkellä yrityksen suurimmat asiakkuudet löytyvät jakeluautomaattien lisäksi rakentamisen ja asumisen maailmasta.
-Asennamme jo tämänhetkisten tilausten mukaan ensi vuonna 1500 keittiötä kerrostaloihin ja rivitaloihin. Uuden rakentaminen ja saneerauskohteet työllistävät meitä hyvin.

Asennus Suomi Oy asentaa ja huoltaa myös myymäläkalusteita sekä erilaisia säilytys ja toimistokalusteita eri puolilla maata.
-Meiltä saa tilattua isoja kokonaisuuksia tai vaikka yhden tuolin kasaamisen pieneen toimistoon, jos tarvetta on. Sitäkin on tehty.

Pääasiassa yritysmaailman tarpeisiin rakennettu asennus- ja huolto -organisaatio on ottamassa juuri näillä hetkillä uutta askelta – tällä kertaa ilmalämpöpumppujen maailmaan.
-Olemme kouluttaneet alusta asti henkilökuntaamme. Nyt Asennus Suomi on myös turvallisuus- ja kemikaaliviraston eli Tukesin hyväksymä kylmäasennusliike, myyntipäälliköksi rekrytoitu Mika Virta kertoo.

Asennus Suomi aloitti marraskuussa maailmalla tunnettujen ja hyviksi todettujen laatumerkkien Ilmalämpöpumppumyynnin. Asiakkaat tulevat olemaan pääsääntöisesti kotitalouksia, vaikka myös isompien yrityskohteiden kuten hallien varustaminen pumpuilla onnistuu toki myös.
-Me myymme kokonaispalvelua. Kauppaan kuuluu ilmalämpöpumppu asennuksineen ja mielellämme sovimme aina asiakkaan kanssa myös säännöllisestä huollosta, Virta jatkaa.

Yrittäjien mukaan ilmalämpöpumppujen kysyntä jatkaa myös tulevaisuudessa kasvuaan ja asiakkaita riittää varmasti uusillekin toimijoille.
-Olemme hankkineet ilmalämpöpumppuja varastoon ja pystymme toimimaan nopeasti asiakkaiden tilausten kanssa. Aloitamme tämän toiminnan Etelä-Suomen alueella.

Harilo ja Pettersson muistelevat, että ensimmäisenä vuonna yrityksen asentajat kävivät asiakkaiden luona noin 500 kohteessa. Ensi vuonna luku voi olla jo 7000 eikä kasvulle aseteta rajoja.
-Olemme edelleen pieni yritys, mutta tavoitteenamme on kasvaa valtakunnallisesti tunnetuksi asennusliikkeeksi. Valttinamme on kokonaisvaltainen palvelu, hyvän porukan vankka ammattitaito ja luotettavuus joka osa-alueella.

Hallituksen puheenjohtaja Harilo ja toimitusjohtaja Pettersson kertovat toimivansa hyvin tiiminä.

Kasvun tuomat haasteet, henkilöstön rekrytointi, ajankäyttö ja monet muut asiat selviävät useimmiten jo hyväksi todetulla tavalla.
-Istutaan alas ja jutellaan. Sitten tehdään päätökset ja jatketaan taas matkaa, Harilo sanoo.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: