Lomatunnelmaa Mathildedalissa

Mathildedalissa matkustetaan tänä kesänä suomalaisvoimin Rhodokselle. Kuva: Olga Yli-Hakula

Mikä voisi olla suomalaisempaa kuin pakettimatka Rhodokselle. Ja se, että suomalaiset viettävät reissun keskenään.

Sitä matkailu oli 1970-luvulla ja sinne matkataan tänä kesänä Mathildedalin kesäteatterissa, jossa lomaillaan kreikkalaissuomalaiseen tapaan aina ajoissa joka paikassa.

Risto Jarvan kirjoittama komedia vie matkustajat ja katsojat seuramatkalle, jossa eletään ja viihdytään viikon ajan yhdessä muiden suomalaisten kanssa.

Väärinkäsitykset alkavat jo menomatkalla, kun pankkivirkailija Aimo Niemi lähtee matkaan väärään maahan ja ilmanalaan matkalaukussaan vain ex-vaimon vaatteita. Pienen matkakassansa mies hukkaa epäsuomalaisen tapaan päivittäisiin retkiin ja se tarkoittaa hauskasti näyteltyä nälkää ja janoa viikon ajaksi.

Teatteri Provinssin esityksessä Esa Nummela näkee viikon ajan kasvavaa nälkää roolihahmonsa Aimo Niemen housuissa. Mukaan otetut sukset eivät kulje mihinkään, sillä Rhodos ei ole Innsbruck, vaikka mies pääseekin hetkeksi talviolympialaisten tunnelmaan yhdessä muiden kanssa television välityksellä.

Nummela tekee rahansa paikallisiin ryhmämatkoihin tuhlanneesta Aimo Niemestä hellyttävän hauskan kaverin, joka ymmärtää ja ei ymmärrä naisten ajatuksia, jos aina omiaankaan.

Jos suksia ei matkalla tarvita, pipolle on suomalaismiehelle onneksi aina käyttöä kesät talvet.

Riikka Koli sopii Mathildedaliin kesäteatteriin paremmin kuin kukaan muu, oli rooli mikä tahansa. Tänä kesänä Riikka pääsee Marjukan roolissa viettämään viikon Aimon kanssa samassa kreikkalaisessa hotellihuoneessa, mikä tarkoittaa myös ja ainakin yhteisiä aamupaloja joka päivä.

Kreikkalaisittain suomea puhuva hotellin monitoimimies Viljami Törrönen hoitaa tonttinsa myös linja-auton kuljettajana värikkääseen tyyliinsä. Petteri Kallonen on Kreikan lomakohteen lipevin ja pukeutumisellaan myös idyllisin hahmo – miten on mahdollista, että mikä tahansa muoti palaa aina joskus sopivana ajankohtana rikospaikalle.

Markku Mäkilä kuuluu jo Mathildedalin kesäteatterin vakiokalustoon; tälläkin kertaa rooli on miehessä paikallaan.

Toni Enholmin ohjaus kulkee hyvässä rytmissä paitsi bussissa, myös muutoin: alkumatkan ujous karisi matkalaisten oppiessa tuntemaan toisiaan sopivasti ennen possujuhlia.

Monella lienee mielessä ainakin mielikuva samaisesta elokuvasta.

Loma, Mathildedalin kesäteatteri
Käsikirjoitus: Risto Jarva
Dramatisointi: Raija Nokkala, Pentti Nokkala
Ohjaus: Toni Enholm
Lavastus ja puvustus: Sanna Leppänen
Rooleissa: Petteri Kallonen, Riikka Koli, Janne Lumme, Markku Mäkilä, Esa Nummela, Elsa Pietilä, Aira Sundberg, Monika Hakala ja Viljami Törrönen

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: