Öbergin vihannestukku palvelee myös kuluttajia

Öbergin vihannestukun toimitusjohtaja Kalle Öberg toteaa monen mieltävän yrityksensä edelleen pelkästään tukkukaupaksi. Myyjänä työskentelevä Piia Selenius on samoilla linjoilla. Hän arvelee vihannestukku-nimityksen antavan hieman harhaanjohtavan kuvan paikan toimintamuodosta.

Liikekeskus Valurin välittömässä läheisyydessä sijaitsevassa Öbergin vihannestukussa on heti aamusta alkaen asiakkaita. Isossa hallissa on esillä peruna- ja juuressäkkejä, ja myyntipöydillä kasviksia ja hedelmiä.

Omenalaarin läheisyydessä havaitsee vääjäämättä kotimaisten omenien hyvän tuoksun. Merikulmalla asuvat Arja ja Esko Kaarto tekevät yhteistuumin ostoksia ja myöntävät niiden lomassa kuuluvansa vakiasiakkaisiin, jotka tulevat vihannestukkuun ostoksille melko säännöllisin väliajoin.
-Maustekurkku on sellainen, jota tullaan ostamaan heti uudelleen, kun edellinen purkki loppuu. Tänään ostettiin lisäksi pieni säkillinen perunaa ja pussillinen kotimaisia omenoita. Täällä on ystävällinen palvelu, henkilökunta auttaa painavien ostosten kantamisessa autoon, Arja ja Esko kertovat.

Arja kertoo hankkivansa Öbergin vihannestukusta usein myös kananmunia.
-Ennen joulua tulemme varmasti vielä uudelleen. Ostamme ainakin juureksia, sillä jouluksi valmistan perinteiset lanttu- ja porkkanalaatikot, sekä imellettyä perunalaatikkoa, Arja sanoo.

Myyjänä työskentelevä Piia Selenius arvelee vihannestukku-nimityksen antavan hieman harhaanjohtavan kuvan paikan toimintamuodosta.
-Olen työntekijänä melko uusi, mutta olen tavannut jo monia uusia asiakkaita, jotka eivät ole ennen käyneet meillä. Tämähän on kuin torimyyntiä, mutta sisätiloissa. Olemme avoinna kaikkina muina päivinä, paitsi emme sunnuntaisin. Poikkeuksen tekee tänä vuonna jouluaattoa edeltävä sunnuntai, Piia kertoo.

Piia kertoo vihannestukun kaikkien tuotteiden kotimaisuusasteen olevan erittäin korkea.
-Myynnissä mennään kausituotteiden mukaan ja nyt tarjolla on esimerkiksi kotimaisia juureksia ja omenoita. Kesällä myyntiin tulevat tietysti marjat. Perunaa myymme ympäri vuoden, samoin sipuleita ja kaaleja. Meiltä löytyy yhteensä kahdeksaa eri perunalajiketta. Myös säilykkeet, kuten hillot, maustekurkku- ja kurpitsasäilykkeet, pakastemarjat ja hapankaali ovat kotimaisia, Piia esittelee.

Toimitusjohtaja Kalle Öberg toteaa monen mieltävän yrityksensä edelleen pelkästään tukkukaupaksi.
-Isäni Kai aloitti yritystoiminnan 70-luvun loppupuolella. Ennen tukkukauppa sijaitsi Turuntien ja Hämeenkadun risteyksessä, jossa sijaitsee nykyään Osuuspankki. Vuonna 1986 yritys muutti tähän Raitalankadun osoitteeseen, jossa isäni aloitti maustekurkkujen valmistuksen ja tukkumyynnin. Pienimuotoinen vähittäismyynti kuluttajille alkoi 90-luvun puolessa välissä. Sukupolvenvaihdos tapahtui vuonna 2010. Menemme kaikessa myynnissä satokauden mukaan ja viemme tuotteita myös lähialueen kauppoihin ja marketteihin, Kalle kertoo.

Kalle sanoo perunan olevan vihannestukun pääasiallinen myyntituote. Se on myös hänen oma henkilökohtainen suosikkinsa kasvis- ja juuresvalikoimista.
-Perunakausi alkaa alkukesällä Nauvosta. Talviperuna tulee meille kokonaisuudessaan Pohjanmaalta. Varhaisperuna on tietysti ihan oma juttunsa, mutta tykkään erityisesti Annabelle-lajikkeesta, Kalle sanoo.

Kalle on tyytyväinen myös kotimaisen omenan hyvään laatuun ja saatavuuteen.
-Omenaa on tullut hyvin lähituottajilta sekä Ahvenenmaalta. Meillä on myynnissä lisäksi kotimaisia päärynöitä.

Lähestyvä joulu on tuonut mukanaan myös joulukuusimyynnin.
-Moni on jo ostanut joulukuusen parvekkeelle tai verannalle. Myymme joulukuusia vihannestukun pihamaalla.

Puskaradio on Kallen mukaan ollut vaikuttamassa eniten Öbergin vihannestukun hiljalleen kasvamassa olevaan suosioon.
-Kyseessä on kuitenkin ruoanlaitossa tarvittavat perusraaka-aineet, joiden kierto on lisäksi nopeaa. Asiakasmäärät ovat kasvaneet myös koronan myötä, sillä kotona tehtävä ruoanlaitto on selvästi lisääntynyt. Myös kotimaisuus on tärkeä asia kuluttajille. Meidän sijainti on mielestäni erittäin hyvä ja parkkitilaa on aina tarjolla, Kalle sanoo.

Maritta Määttänen

Kalle Öberg jutteli vakiasiakkaiden, Arja ja Esko Kaarton kanssa perunoista. Merikulmalla asuvat Arja ja Esko tulevat vihannestukkuun ostoksille melko säännöllisin väliajoin.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: