Penkkareita ei vietetä tänä vuonna, Vanhojen tanssit siirtyvät toukokuulle

Tänä keväänä Salossa ei juhlita penkkareita.

Salon kaupungin lähettämässä tiedotteessa kerrotaan tuoreista toimenpiteistä koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.


Varsinais-Suomen koronakordinaatiotyöyhmän ja Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräysten ja suositusten pohjalta on Salon kaupunki päättänyt seuraavista kaupunkikohtaista toimenpiteistä pääsääntöisesti ajalla 11. – 24.1.
Ala- että yläkouluissa opetus alkaa 11.1. lähiopetuksena. Yläkouluissa on edelleen voimassa maskisuositus myös oppilaille. Lukioissa kevätlukukausi alkaa maanantaina hybridimallissa, jossa vain abiturientit ovat lähiopetuksessa. Ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijat opiskelevat etänä kolmannen jakson loppuun asti. Kolmannen jakson päättöviikon osalta ryhmien osalta opetus ratkaistaan lukiokohtaisesti.
Penkinpainajaiset eli penkkarit on kokonaan peruttu koronatilanteen takia. Vanhojen tanssit siirretään pidettäväksi 12.5.
Salon musiikkiopiston kevätlukukausi alkaa maanantaina 11.1. alle 20-vuotiaiden osalta lähiopetuksessa. 20-vuotiaat ja sitä vanhemmat oppilaat opiskelevat etäopetuksessa 24.1. asti. Varhaisiän musiikkikasvatuksen lapsi-aikuinen-muskariryhmien opetus toteutetaan videoin ja etätehtävin 24.1. asti.
Oppilasillat ja konsertit toteutetaan toistaiseksi opetustilanteina, eikä niihin oteta yleisöä. Tilaisuuksia suoratoistetaan mahdollisuuksien mukaan. Ryhmäopetuksen (musiikin hahmotusaineet, muskari- ja soittoryhmät, orkesterit ja kamarimusiikki) opetusryhmät jaetaan tarvittaessa pienemmiksi ryhmiksi ja turvaväleistä huolehditaan.
Elektroniikkamuseo on avoinna aluehallintoviranomaisen (AVI) kokoontumisrajoitusten mukaisesti (enintään 10 henkilöä tiloissa samanaikaisesti).

Kirjastot tarjoavat edelleen rajattua palvelua, kuten lyhytaikaista lainaustoimintaa rajatulle kävijämäärälle ja yleisten tietokoneiden käyttöä välttämättömään asiointiin. Lukusalit pidetään suljettuina. Omatoimikirjastot avataan 11.1.

Kansalaisopiston aikuisten kurssitoiminta aloitetaan etäopetuksena kurssioppaan ohjeiden mukaisesti. Aikuisten kurssit, joita ei voi käynnistää etänä, aloitetaan tautitilanteen salliessa 25.1. alkaen. Opisto tiedottaa kurssiohjelmasta poikkeavista aloituksista osallistujille.

Lasten kurssit, aikuisten perusopetus, maahanmuuttajien kotoutumisopetus ja kuntouttavan työtoiminnan kurssit käynnistyvät kurssiohjelman mukaisesti.

Sisäliikuntatilat sekä uimarantojen saunat ovat suljettuina yleisöltä 24.1. asti. Ulkoliikuntapaikat ovat käytettävissä. Luistelukenttien avautuessa kopeissa voi vaihtaa luistimet maskia käyttäen ja turvavälejä noudattaen, oleskelu tiloissa on kielletty. Liikuntapalvelujen ohjattu liikuntatoiminta käynnistyy tautitilanteen salliessa 25.1. ja kausi jatkuu kaksi viikkoa normaalia pidempään keväällä. Poikkeuksena ovat lasten uimakoulut, jotka käynnistyvät viikolla 2. Liikuntapalvelut tiedottaa muutoksista osallistujille. Lasten ja nuorten (v. 2002 syntyneet ja nuoremmat) ohjattua seuratoimintaa voi järjestää samoin rajoituksin kuin 3.12. alkaen on toimittu eli turvavälejä tulee tosiasiallisesti noudattaa kaikessa toiminnassa, ottelu- ja kilpailutoiminta tulee keskeyttää.
Aikuisten harjoitusvuorot perutaan, SM-tason ja 1-divivisioonan tason harjoittelu voi jatkua. Otteluja ja kilpailuja ei saa (SM-sarjoja ja 1-div. lukuun ottamatta) järjestää kaupungin liikuntatiloissa. Päiväkodit ja koulut voivat varata ja käyttää liikuntatiloja opetuksen ja varhaiskasvatuksen toteuttamiseen.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä jatkoi tiistaina (5.1.) joulukuun alussa annettuja suosituksia koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi.
Lounais-Suomen aluehallintovirasto tiedotti tänään (7.1.) pitävänsä ennallaan Varsinais-Suomen alueen kokoontumisrajoitukset, koska Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ollaan yhä koronaepidemian leviämisvaiheessa. Maanantaista 11.1. alkaen on edelleen sallittua tarvittaessa järjestää korkeintaan 10 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, kunhan niissä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Määräys koskee sekä sisätiloissa että rajatuissa ulkotiloissa järjestettäviä tapahtumia ja on voimassa 10.2.2021 asti.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: