Perniön uusi kauppakeskittymä kuin katettu tori

Kauppapaikan puuhanaiset Johanna Holmberg (vas.), Anette Saariniemi ja kiinteistön omistava Lasse Ojanen kehuvat Perniössä vallitsevan hyvän yhteishengen. He ovat jo saaneet hyvää palautetta paikallisilta asukkailta.

Perniössä on avattu maaliskuun alussa uusi kauppakeskittymä. Keskeisellä sijainnilla Salontien varrella on merkitystä, toteavat kauppapaikan puuhanaiset Anette Saariniemi ja Johanna Holmberg. He toivovat asiakaskunnan koostuvan paikallisten asukkaiden lisäksi kesämökkiläisistä ja matkailijoista.
-Olemme halunneet tehdä tästä myyntipaikan, joka on ikään kuin katettu tori. Sisätiloissa on useita looseja ja myyntipaikkoja, joita voi vuokrata kolmeksi päiväksi, perjantaista sunnuntaihin. Myyntipaikoilla voi myydä esimerkiksi itse valmistamiaan käsitöitä ja muita tuotteita. Valikoima vaihtuu kaiken aikaa. Toivomme, että jatkossa olisi myynnissä mahdollisimman paljon myös paikallisten tuottajien kasviksia, marjoja ja muita tuoretuotteita. Ihmiset arvostavat sitä, että ruokatarvikkeita voi ostaa suoraan tuottajalta, Anette ja Johanna kertovat.

Kiinteistön omistava Lasse Ojanen antoi idealle varsinaisen alkukipinän. Hän vinkkasi Jossun sekatavarakauppaa pitävälle Johannalle seinän takana tyhjillään olleesta liiketilasta. Kauppapaikan toiminnan suunnittelemiseen ja käynnistämiseen otettiin mukaan Anette, jolla on laaja kontaktiverkosto.
-Tunnen paljon ihmisiä ja tiedän, millaisia tuotteita he myyvät. Olen tehnyt käsitöitä ja ollut varsinainen kaupparatsu, sillä olen kulkenut myyjäisissä ihan teinistä saakka. Olemme olleet Johannan kanssa myös yhdessä järjestämässä myyjäisiä. Tämä kauppakeskittymän käynnistäminen on ollut hauskaa puuhaa, minulla on paljon visioita, Anette kertoo.

Johanna kertoo yritysmaailman olevan hänelle tuttu ympäristö lapsuusajoista saakka.
-Vanhemmillani oli oma taksiyritys. Itse ryhdyin yrittäjäksi viime vuoden marraskuussa, kun vuokrasin Lasselta kiinteistön ja aloin sekatavarakauppiaaksi. Perheessämme on yhdeksän lasta ja olin ennen kauppiaaksi ryhtymistä kotiäitinä seitsemäntoista vuotta, Johanna kertoo.

Anette ja Johanna ovat tunteneet toisensa kymmenisen vuotta. Anette kehuu Johannaa henkilöksi, jonka kanssa kommunikointi toimii.
-Johannan kanssa yhteistyön tekeminen on mukavaa ja luonnikasta. Emme ole ottaneet yhteen kertaakaan, Anette huomauttaa.

Johanna nyökkäilee hyväksyvästi ja kuvailee puolestaan Anettea avoimeksi ja puheliaaksi.
-Anette tarttuu toimeen ja on äärimmäisen oma-aloitteinen ja idearikas tyyppi. Välillä joutuu jopa vähän jarruttelemaan, Johanna nauraa.

Lasse on osallistunut monin tavoin kauppakeskittymän käytännön toimiin. Hänen kädenjälkeään ovat muun muassa tilanjakajana toimiva myyntipaikka sekä loosit, joita on yhteensä kahdeksan.
-Minä olen aina ollut sellainen puuhapete. Olen vaan ollut ja mennyt, ja tehnyt sitä, mistä olen tykännyt, Lasse kuvailee.

Lasse korostaa kauppakeskittymän tilojen kätevyyttä esimerkiksi käsitöitä tai taidetta tekevälle harrastajalle, joka tarvitsee tuotteillensa myyntipaikan. Näistä on esimerkkinä Pirjo Huuskanen, joka on myymässä itse valmistamiaan keramiikkatöitä.
-Kädentaitajille annetaan tässä mahdollisuus, jonka kautta voi lähteä myymään helposti ja pienellä satsauksella. Pystymme laittamaan ulos lisää myyntipaikkoja, kunhan ilmat lämpenevät. Ulkona voi grillata vaikka makkaroita, Lasse ideoi.

Lassen suunnitelmissa on saada kauppakeskittymään tarjolle lähiseutujen tuoretuotteita mahdollisimman monipuolisesti.
-Perniö on puutarhapitäjä, täällä viljellään esimerkiksi kurkkua, perunoita ja hernettä. Tavoitteena on, että tästä tulee myös suoramyyntipaikka.

Anette, Johanna ja Lasse kehuvat Perniössä vallitsevan hyvän yhteishengen. He ovat jo saaneet hyvää palautetta paikallisilta asukkailta.
-Paikalliset tykkäävät, kun on uusi ostospaikka, minne mennä käymään. Ensimmäisen kuukauden aikana meillä on tarjolla ilmaiset kakkukahvit. Isoa pyöreää pöytää kutsutaankin jo maailmanparantajien pöydäksi. Toivomme, että tästä muodostuu ajan myötä sellainen kylän oma olohuone, kolmikko kertoo.

Maritta Määttänen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: