Pohjoismaiden suurimmat Makkaramarkkinat houkuttelevat makkaranystävät yhteen Tammelaan lauantaina

Mukana salolaisosaamista sekä makkaramestarikilpailussa että järjestelyissä

Päivän pääasia on makkarat, joiden ympärille rakentuu vilkas markkinatapahtuma! Tapahtumaa on päivitetty ja yleisöä odottaa monet makkaran valmistajat, uudistettu ja yleisöystävällinen tuomarointi, monipuolinen elävä musiikki sekä pienpanimo-oluet.

Päivän kohokohta on Makkaramestarikilpailu, johon on ilmoittautunut 17 makkaravalmistajaa ja heiltä maistellaan yhteensä 32 makkaraa. Kilpailun sarjajakoa on päivitetty niin, että kaikki kilpailevat Parhaan Grillimakkaran tittelistä. Lisäksi palkitaan seuraavien kategorioiden parhaat: Paras Mausteinen makkara, Paras Raakamakkara ja Paras Uutuusmakkara.

Myös yleisö pääsee maistamaan kaikkia kisamakkaroita uudistetun yleisöäänestyksen Makkarabuffetissa. Tapahtumasta on mahdollisuus ostaa mukaan lähes kaikkia kisamakkaroita joko omien edustajien kojuilta tai Makkarakaupasta.

Makkaramestarikilpailuun osallistuu myös salolainen Kirakan tila, joka on mukana ensimmäistä kertaa sekä salolaisille tuttu Helsingin Makkaratehdas, jonka liiketoiminnan Perniön Liha osti vuonna 2008.

Tammelan Makkaramarkkinat ja Makkaramestarikilpailu järjestetään jo 23. kerran. Tapahtumaa järjestävät yhdessä Tammelan Yrittäjät ry ja Tammelan kunta sekä tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana oleva salolainen tapahtumayritys Koolle Oy.

– Olemme ottaneet erityisesti vastuuta Makkaramestarikisan järjestelyistä sekä lisäksi olemme tehneet tiivistä yhteistyötä koko tapahtuman kehittämiseksi. Hienoa olla mukana tässä perinteikkäässä tapahtumassa, sanoo Stina Siikonen, Koolle Oy:n toimitusjohtaja.

– Erityisen iloisia olemme makkaran valmistajien aktiivisuudesta ja kisan suuresta osanotosta. Myös muita markkinamyyjiä on tulossa paikalle rutkasti, nähtävää riittää varmasti koko perheelle, sanoo Outi Saaristo, Tammelan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja.

Tapahtuma jatkuu mukavasti iltaan musiikin tahtiin. Lavalle nousevat paikalliset esiintyjät Marko Simi ja Sini klo 17 ja Kellariprojekti klo 19. Klo 20 LeeWings -yhtye esiintyy pienpanimo-oluilla höystetyn iltaohjelman vetonaulana. Tapahtuma päättyy klo 24. Makkaramarkkinat avataan klo 11 Tammelan toriraitilla.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: