Saija Karnisto: ”Salon kaupungin ei tule lähteä uusiin YT-neuvotteluihin”

Kaupunginhallituksen 1. vpj, SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Saija Karnisto toteaa, ettei Salon kaupungin tule lähteä käymään yt-neuvotteluja henkilöstösäästöjen aikaansaamiseksi.
– Kaupungin henkilöstä ansaitsee jo työrauhan. Organisaatiouudistus on venynyt jo kohtuuttomasti, eikä lopullisia päätöksiä senkään tuomista säästöistä ole päästy tekemään. Miten kuvitellaan, että voidaan viedä läpi yhtä aikaa sekä mittavat lomautukset että muutoksen läpivienti organisaatiossa?
– Mikäli kaupunginhallitus maanantaina päättää yt-menettelyn aloittamisesta, pysähtyvät kaupungin työllistämistoimet jälleen, mikä tulee näkymään työmarkkinatuen kuntaosuuden kasvuna.
– Muutoinkin lapsen kengissä oleva työllistämistoiminta tulee saattaa oikeille raiteille mahdollisimman pikaisesti ja tämä ei lomautusten aikana ole mahdollista.

Karnisto pitää kaupunginjohtajan tavoitetta paikallisesta sopimisesta mahdottomana.
– Työnantaja on tavoitellut paikallista sopimusta jokaisissa neuvotteluissa siinä onnistumatta. Mikään ei ole muuttunut. Juko, Tehy ja Super ovat valtakunnan tasolta sidottuja mm. lomarahojen vaihdon osalta. Neuvotteluilmapiirissä ei näy muutoksia, jotka mahdollistaisivat paikallisen sopimisen.
– Puhuminen henkilöstöstä voimavarana ja jatkuva lomauttaminen sopivat huonosti yhteen. Olisi jo aika etsiä kaupungin talouden tasapainottamiseen pehmeämpiä keinoja.

Kaupungin ylimmästä johdosta kaikki, kaupunginjohtajaa lukuun ottamatta, ovat hakeneet viimeisten vuosien aikana työtä muualta. Tämä on huolestuttavaa.
– Erityisesti sivistystoimessa tapahtuu nyt sellaista aivovuotoa, jota organisaatio ei pidemmän päälle kestä. Kyllä tämä poishakeutuminen kertoo jostain, Karnisto toteaa.
– Kaupunginjohtajan toiminta on ollut poukkoilevaa ja sovituista linjoista ei ole pidetty kiinni. Prosesseja lähdettiin tohinalla uudistamaan kuntaliitoksen jälkeen, mutta koko projekti on unohtunut. Kyse ei voi olla muusta kuin johtamisongelmasta. Käykö nytkin tehdyn organisaatiomuutoksen kanssa samoin, että se jää saattamatta loppuun, Karnisto ihmettelee.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: