Tien liukkaus ja puuskainen tuuli yllättivät

Tenho Isojunnon auto pyörähti ojaan suoralla tiellä Halikossa

Tenho Isojunno kertoo liukkaan kelin yllättäneen viime viikolla kotimatkalla Halikossa.

Tien liukkaus ja puuskittainen tuuli yllättivät ikävästi halikkolaisen Tenho Isojunnon (23) viime perjantaina.

Kotiinsa Hajalaan vanhaa ykköstietä rauhassa ajellut Isojunno huomasi yhtäkkiä autonsa takaosan lähtevän heittelemään ja hetken kuluttua nuorukainen löysi autonsa ja itsensä ojasta perä menosuuntaan päin.
-Tiesin kyllä, että liukasta on, mutta tien pinta ei niillä kohdin ollut hälyttävä. Ehdin yrittää muutamaa korjausliikettä, mutta eipä siinä ollut enää mitään tehtävissä. Auto karkasi vasemman kautta ympäri ja kohta olin perä menosuuntaan päin penkassa.

Keli vaikutti Isojunnon mukaan normaalilta talviolosuhteelta. Lämpötila oli pakkasen puolella ja vauhtia oli alle kuudenkympin rajoituksen.
-Ehdin ajatella perän irrotessa, että olivatkohan takarenkaat joutuneet johonkin uraan.

Koulunkäynnin ohjaajana Ollikkalan koulussa työskentelevä Isojunno sanoo, että tilanne tuli eteen täysin yllättäen tasaisessa ajossa. Etuvetoisessa autossa oli alla nastarenkaat.
-Kun nousin autosta, kävin katsomassa, että mikäköhän siinä tiessä mahtoi olla.

Selkeitä uria ei tiellä ollut, epätasaisuutta kylläkin. Mutta voi olla, että tuulellakin oli siinä merkitystä.

Isojunno kertoo selvinneensä tilanteesta loukkaamatta itseään. Autoonkin tuli vain pieniä painaumia.

Tilanne itsessään olisi voinut olla vaarallinen, jos vastantulevalla kaistalla olisi ollut toinen ajoneuvo samaan aikaan.
-Tuolla tiellä ei ole onneksi hirveästi liikennettä. Omasta mielestäni kyseessä ei ollut ajotaidon puute ja tilannenopeuskin oli ennakkoon ajatellen oikea. Paitsi että ei se sitä sitten tainnutkaan ihan olla, Isojunno naurahtaa.

Hän kertoo muutaman vuoden ajokokemuksellaan kokeneensa tilanteita, jossa auto on meinannut lähteä luisumaan tai kurvi on ollut menossa pitkäksi.
-Aikaisemmin noissa tilanteissa olen osannut korjata ajolinjaa, mutta tuo oli omaa sorttiaan. Ja tietty yllättävä tilanne, koska en ehkä ollut samalla tavalla valppaana kuin olisin ollut jossain liukkaassa kurvissa.

Vakuutusyhtiö korvasi noston ojasta. Autolle ei käynyt Isojunnon mukaan sen pahemmin, takapuskurista lähti palanen repsottamaan, mutta kotona löytyy varaosia korjaamista varten.

Onni onnettomuudessa oli hänen mukaansa siinä, että aiemmin satanut ja aurattu lumi pehmensi osumista penkkaan.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: